Od začátku měsíce tu máme několik věcí, který stojí za zmínku, takže si shrneme, co se stalo, a pak mrkneme na nějaké akcie, komodity a nějaký ten nový shitcoin. Taky si probereme, co se stalo u firem, protože banky jsou celkem pissed z toho, co některý ty firmy předváděj, se jim ani nedivím no…

IPOčka a new kandidáti

Nějaké další firmy se snaží zalistovat se na Nasdaq, NYSE a další burzy. Některý jsou celkem zajímavý a mohly by mít slušnej ohlas. Celkově to má bejt celkem brzo, tak se uvidí.

  1. Astera Labs Inc.: Astera Labs je celkem fajn firma, která řeší cloud a další věci pro různá AI, což může mít solid potenciál. Víceméně se zabývají PCIe, CXL a ethernet procesorama a softwarem pro management systémů a další řešení v tomhle sektoru. Jejich výtvory jsou fajn přínosem pro data centra a ty jejich různý ekosystémy. AI infrastruktura a cloud je docela silná hudba další budoucnosti a už v minulosti jsme viděli, že podobný věci rychle nabraly trend a rostly, takže uvidíme. Astera (ALAB) chce do IPO dát cca 5,5 miliardy USD.Prispevek_13_6_24_Astera
  2. Reddit Inc.: No… asi všichni známe, z fóra ovládaného bandou blbounů se stala solidní firma, pak se to proslavilo hypem Wall Street Bets, takže tehdejší GameStop a Robinhood. Všichni asi pamatujeme… Každopádně Reddit má teď pod křídlem hromadu různejch komunit a lepí se na to čím dál tím víc lidí. Roste to rychle, takže jejich IPO by mohla bejt dobrá sranda. Ať už si tam hledáte nejlepší tipy na dovolenou nebo top věci na investice, tak se tam vždycky můžete inspirovat. Je to tam plný videí a linků, prostě to žije. Určo jde o jednu ze zajímavějších věcí, kterou bych asi sledoval. Každopádně, Reddit (RDDT) do toho hodí asi 6,5 miliardy USD.

    Prispevek_13_6_24_Reddit
  3. Arm Holdings PLC: Arm Holdings je víceméně provider semikonduktorů a licencuje CPUčka. Jako poptávka po procesorech a čipech už se v dnešní době rozhodně nezastaví. To se nedá zpochybnit. Můžeme se tu dál bavit o věcech typu AI, IoT nebo 5G, ale všechno je to stejná story, prostě výrobců bude potřeba víc a víc, pokud teda neotočíme směr a nebudeme zas někde v pravěku. Arm Holdings (ARM) jde do IPOčka s 54,5 miliardama USD.
    Prispevek_13_6_24_ARMS
  4. Ibotta Inc.: Ibotta je další marketingová platforma, řešej promotions pro firmy. Víceméně se starají o nabídky a PR všeho, co jim přijde pod ruku, ať už jsou to publikace, retail nebo agentury. Ta jejich platforma má celkem komunitu, tak se uvidí, jestli se jim zadaří i s IPO. Když mrkneme na e-commerce sektor a digitální marketing, tak to jde celkem up, takže tohle může bejt taky fajn příležitost. Ibotta (IBTA) do toho jde s 2,3 miliardama USD.

    Prispevek_13_6_24_Ibbotta
  5. Stripe: Technologická firma, která buduje ekonomickou infrastrukturu na netu. Pro klienty řeší hlavně platební systémy a brány, taky jedou API pro různý weby a mobilní appky. Vzhledem k tomu, že ti, kteří ještě nejsou online byz se tam přemisťují, tak by to asi taky mohlo aspoň na začátku něco hodit. Navíc to jejich IPOčko tam jde se solidním začátkem asi 65 miliard USD.
    Prispevek_13_6_24_Stripe
  6. Shein: Tak si dáme trochu fashion stylu, ať to není samej tech a komerčky. Tahle firmička k tomu sice taky nemá daleko, ale řeší spíš dodavatelský řetězce. Tím šetří všem co maj zájem, protože si teda můžou objednat jen to, co fakt prodaj. Asi to většina byznysů ocení… Jako online obchody rostou, takže nějaká budoucnost tu je. IPO bude v hodnotě cca 45 miliard USD.
    Prispevek_13_6_24_Shein
  7. Skims: Skims je jednou z módních brandů Kim (Kardashian ne Čonguna), takže spíš hadry než uniformy. Víceméně vyráběj ty hadříky, který ty dnešní mainstream kočky tak milujou, poptávka tam je… Samozřejmě je s tím spojeno i taková ta forma marketingu, že můžeš bejt tlustá nebo hubená, ale buď hlavně nezávislou ženskou, takže asi tak. Kardashianka si to ale obhájí a může dovolit, pro začátek bude IPOčko začínat s 4 miliardama USD.
    Prispevek_13_6_24_Skims

Jedná se o ty zajímavější kandidáty v relativně krátkým časovým horizontu, ten Reddit se mi líbí, ale nic z toho zatím nevypadá na další MSFT nebo Jabko… 

Commodities

Jako v minulym tejdnu ten trh s komoditama celkem jel. Některý mainstream komodity byly levnější, takže se tu objevily i zajímavý forecasty a dipy v exportu. To v tom exportu vyvolalo celkem fluktuaci cen.

Na druhou stranu tu máme vyjádření třeba z Bloomberg Intelligence. Jeden z jejich hlavních analytiků - Mike McGlone - predikuje, že komodity půjdou dál up, zejména zmínil zlato. Z toho si můžeme vzít to, že - zas podle jejich predikce - by se tomu mohlo dařit, takže uvidíme no…

Trh s komoditama má taky takovej klasickej boom-bust cyklus, takže vždycky když to vzroste, tak jsou všichni hned plný optimistickejch názorů, že  to půjde up nonstop, což je i vzhledem globálnímu stavu dost nepravděpodobný, protože korekce je vždycky u všeho, nehledě na názory sluníčkářů. To se týká všeho, ať už obchodujete kakao nebo ropu. Každej kdo je na trhu už nějakou dobu ví, že nic neroste do nebe… Ten trh s komoditama byl vždycky dynamickej, zvlášť teď, když je všude nějakej konflikt.

Crypto

Určitě nikomu neunikly ty shity, které se děly na kryptu. BTC nám udělal trochu korekci, chvilku i pod asi 68k USD a některý ETFka si krvácela taky solidně. To souvisí i s propadem v tý Asii. 

Ethereum nám občas ukazuje potenciál nějakýho dalšího růstu. Budou tu další schválený ETFka, někde občas někdo predikuje i takovou tu klasiku, že ether dosáhne do konce roku 10 000 USD, což by byl jump o cca 200 % - vzhledem k tomu, že teď lítá kolem 3 600 USD.

Mezi dalšíma zprávami jsou tu i takový ty klasický lákadla typu AirDropů, třeba ZKSync tu nabízí 17,5 % pro účastníky, jejich supy je 21 miliard tokenů a to - jako vždycky - láká hromadu menších i větších šílenců. Ty AirDropy jsou občas zajímavý, ale taky tu je víc a víc podvodů, takový ty styly… hej lidi máme tu super staking, super AirDrop, stačí jen koupit, ale borci už třeba nezmíněj to, že nemají token cap nebo tak něco, což je pak průser a hromadu lidí to potopí…

Prispevky_13_6_24_ZKsync

Když se to ale vezme skrze celkovej DeFi sektor, tak jsou tu pořád nějaký headlines s new DeFi Technologies, kteří chtějí spustit validátor a stakovat 100 mega USD v BTC. Mají takovou představu, že to posune DeFi tak, aby se to začalo víc využívat. I kdyby se ten zázrak povedl, tak to tak rychlý nebude, lidi než si na něco zvyknou, tak to trvá roky. Když se to naservíruje mladý generaci, asi to půjde, ale to se musíte nejdřív dohodnout s všema těma streamerama, pisálkama a youtuberama, aby jim to solili 24/7 do hlavy. Good luck kluci.

Pak je tu ta věc s reulátorama v US, protože tam je to pořád dost hot topic. Senát tam řeší new bill, kterej by řešil věc ohledně sankcí na krypto. To se samozřejmě nelíbí nikomu v digital asset sektoru a začíná se to tu hádat - hlavní zastánci a představitelé komunity vs. senát a úřady. Dění budeme dál sledovat.

Prispevek_13_6_24_Regulace cc

Závěrem

Přichází nám léto a bude se toho dít víc a víc. V neděli nám doběhly volby do EU parlamentu, tuhle politiku nebudu komentovat, ale uvidíme, jaký to bude mít vliv na tenhle náš svět. Na YouTube kanále najdete nějaký videa, další komentáře vždy v LTA a ráno během webinářů, takže stay updated guyz.